Argan yağı, morokon yağı olarak bilinmekle birlikte argan ağacının taneciklerinden oluşmaktadır.  Aynı zamanda argan ağacı, Fas’ın güney batı bölgelerinde yetişmektedir ve bununla birlikte dünyanın hiçi bir yerinde görülmemektedir.  Argan yağı, günlük olarak kullandığımız zeytinyağından biraz daha koyu ve kırmızıya benzer bir görünüme sahiptir.  Argan ağaçları çok az bir bakım gerektiren ağaçlardan biri olmakla birlikte 200 yıla kadar yaşadıkları da görülmektedir.

Argan Yağı Nasıl Elde Edilmektedir?

Argan yağı, pek çok kullanım alanı olması ile birlikte kendi alanında kozmetik ürünü olmaktadır.  Bu özel yağ argan yağının meyvelerinden çıkarılmaktadır.  Bu faydalı tohumlara ulaşmak için argan meyvesinin içinde ki kabuğun kırılması gerekmektedir.  Daha sonra ise farklı yollardan geçerek bu faydalı yağın kullanıma hazır olmaktadır.  Örneğin bir litre argan yağı elde etmek istediğiniz zaman buna bağlı olarak saatlerinizi hatta günlerinizi alabilir.  Bir litre yağı elde edebilmek için en az 30 kg argan meyvesine sahip olmanızda fayda var. Bu sayı ise argan ağacının bir mevsimde çıkardığı meyve kadarı olmaktadır.

Argan Yağının İçeriği?

Argan yağının içeriğinde bol miktarda doymamış yağ asidine rastlayabilirsiniz.  Bununla birlikte yüksek miktarda E vitamini içermektedir.  Argan yağının içeriğinde yer alan steroller nadir olarak bulunmaktadır ve genellikle diğer yağ çeşitlerinde ise pek rastlanmamaktadır.  Argan yağının bu özelliklerinden biri de cildin metabolizma sürecini geliştirmek, cildi sürekli olarak nemli tutmaktadır.  Aynı zamanda çok sayıda fonksiyonu gerçekleştirebilecek özelliklere de sahiptir.  Yani insan cildi üzerinde farklı özelliklere sahip olması kozmetik ürünlerinden de çok sık rastlamamıza neden olmaktadır.

Argan yağı yüze uygulandığı zaman cilt nemleşir ve kırışıklıkların da daha az belirginleşmesine neden olmaktadır.  Antioksidan özellikleri sayesinde cilde zarar verebilecek zararlı radikalleri etkisiz hale getirmektedir.

Argan Yağı Ne İşe Yarar?

Bir diğer adı sıvı altın olarak da bilinen argan yağı,  cildin nemlenmesine yardımcı olarak, kırışıklıkların giderilmesine destek vermektedir. Cildin esnemesine yardımcı olarak pürüzsüz bir cilt yapısına sahip olmamıza destek sağlamaktadır.  Argan yağının en çok şaşırtıcı özelliklerinden biri de kuru ciltlere iyi gelebileceği gibi aynı zamanda yağlı ciltlere de iyi geldiği görülmektedir.  Cildimizde fazla salgılanan yağ bezlerinin siyah noktalara sebep olması üzerine bu salgınan yağ bezelerini kontrol altına almaktadır.

Saçlarda ise kırıklıkların giderilmesine ve yıpranmış saçların onarımına da yardımcı olmaktadır.  Saçların uzamasına da yardımcı olarak sağlıklı bir yapıya kavuşmasına destek sağlamaktadır.  Argan yağında ki E vitamini saçın korunmasına yardımcı olarak doğal özelliklerinin de kaybolmamasına özen göstermektedir.

Argan Yağı Kullanımı?

Cilde veya saça fazla miktarda uygulanması gerekmemektedir. Birkaç damla yeterli olacaktır.  Ancak saça sürüldüğünde ise saç köklerine kadar sürülmesi önerilmektedir.

Bu konu "tartışma" içerikli yorumlara kapatılmıştır.

SAÇIN ÇOK GÜZEL OLMUŞ YAMUK KAFA!
Teslimat Şartları | Sık Sorulan Sorular | Mesafeli Satış Sözleşmesi | Gizlilik ve Güvenlik | İletişim |
Sağlık ve Kozmetik Kategorisinde listelenen ürünlere ilişkin reklam ve ilanların kullanıcıları yanıltıcı , eksik ve kamu sağlığını bozucu nitelikte bilgiler içermesi ve özellikle hastalık olarak kabul edilen ve tedavi edilmesi gereken rahatsızlıkları önlediği , tedavi ettiği yada tedavisine yardımcı olduğu ve/veya ilaç niteliğinde olduğu şeklinde beyanlara yer verilmesini yasakladığından ürün açıklamalarını yazmak yasaktır. Argan yağı sitesi aracılığı ile satılan ürünlerin hepsi bitkisel gıda takviyesidir. ilaç yerine kullanılamaz. Site içerisinde yer alan yazılar sadece tavsiye ve bilgi amaçlıdır. Uygulamaların sorumluluğu ARGAN YAĞI SİTESİ'NE ait değildir. Sağlık sorunlarınız ve tedavisi için mutlaka ilgili uzmana başvurunuz.
magnezyum yağı megamax epimedyumlu macun vpills gold isveç şurubu Whatsapp'ta Paylaş Telefon Sipariş Hattı Orjinal Mi ?